Tabăra Iuliei Timoşenko cere renumărarea în 1.200 de secţii de votare

Tabăra premierului ucrainean, Iulia Timoşenko, învinsă în alegerile prezidenţiale din 7 februarie, a cerut vineri o renumătare a buletinelor din 1.200 de secţii de votare din totalul de 34.000.

10 afișări
Imaginea articolului Tabăra Iuliei Timoşenko cere renumărarea în 1.200 de secţii de votare

Tabăra Iuliei Timoşenko cere renumărarea în 1.200 de secţii de votare

"Echipa noastră cere organizarea unei noi numărători a voturilor în 1.200 de secţii de votare", a declarat mâna dreaptă a candidatului, Oleksandr Turcinov, într-un comunicat publicat pe site-ul taberei lui Timoşenko.

El a afirmat că o renumărare a voturilor în şapte birouri a stabilit că "5 până la 8 la sută din voturi" au fost "falsificate în favoarea lui Viktor Ianukovici", învingătorul scrutinului. Turcinov nu a făcut precizări cu privire la voturile la care se referă.

Potrivit rezultatelor oficiale preliminare, Ianukovici a câştigat alegerile prezidenţiale cu 48,95 la sută din voturi, respectiv cu 3,48 de puncte procentuale avans faţă de Timoşenko. Aceasta din urmă refuză să îşi recunoască înfrângerea, tabăra sa invocând fraude masive.

Observatorii internaţionali, între care cei ai OSCE, au considerat însă acest scrutin ca fiind democratic şi corect.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici