Tabere de romi, incendiate la Neapole

Două tabere de romi abandonate au fost incendiate miercuri la prânz în oraşul italian Neapole (sud), informează agenţia de presă ANSA.

21 afișări
Imaginea articolului Tabere de romi, incendiate la Neapole

Tabere de romi, incendiate la Neapole (Imagine: arhiva Mediafax Foto)

Cele două tabere se află în cartierul Ponticelli, care a fost ţinta a numeroase proteste după tentativa unei tinere românce de răpire a unui copil.

Pompierii abia stinseseră primul incendiu când au fost alertaţi despre un alt foc, la o distanţă de câţiva zeci de metri. Potrivit poliţiei, incendiile au scopul de a-i împiedica pe romi să revină în tabere.

Marţi dimineaţă, persoane neidentificate au atacat cu sticle incendiare una din taberele de romi de la Ponticelli. Au ars patru barăci, dar nu s-au înregistrat victime.

În cursul serii de marţi, sute de persoane, printre care grupuri înarmate cu bâte, au manifestat în jurul taberelor de nomazi, aruncând cu pietre spre locatarii acestora.

Majoritatea romilor au părăsit taberele în cursul nopţii. La Ponticelli au rămas aproximativ 50 de romi sub protecţia poliţiei.

Românii şi în special romii de origine română sunt respinşi de populaţia italiană pentru că sunt consideraţi responsabili de numeroasele infracţiuni.

Potrivit statisticilor oficiale, în Italia trăiesc aproximativ 342.200 de români, dar organizaţia catolică Caritas estimează că sunt 556.000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici