Tabere speciale pentru refugiaţi în Africa de Sud

Guvernul Africii de Sud va anunţa miercuri detaliile privind planurile de a înfiinţa tabere speciale de refugiaţi, pentru aproape 70.000 de muncitori imigranţi care au fost alungaţi din casele lor în urma violenţelor împotriva străinilor, relatează BBC România.

109 afișări
Imaginea articolului Tabere speciale pentru refugiaţi în Africa de Sud

Tabere speciale pentru refugiaţi în Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit guvernului condiţiile vor fi mult mai bune decât în actualele adăposturi temporare, înfiinţate lângă posturile de poliţie şi primării.

Potrivit BBC, agenţiile umanitare sunt îngrijorate însă că autorităţile sud-africane nu vor reuşi să administreze corespunzător taberele de refugiaţi şi totodată că aceste tabere vor căpăta un caracter semi-permanent.

Cel puţin 56 de persoane au fost ucise şi sute rănite în violenţele izbucnite în urmă cu peste două săptămâni împotriva imigranţilor. Mulţi sud-africani afirmă că străinii le iau locurile de muncă şi sporesc criminalitatea în ţară.

Decizia a fost luată în pofida avertismentelor venite din partea mai multor organizaţii internaţionale, care susţin că o asemenea măsură nu este binevenită.

Conform BBC, temerile organizaţiilor umanitare sunt legate de lipsa de experienţă a Africii de Sud în astfel de probleme. Organizaţia Medici fără Frontiere susţine că există deja mai multe cazuri de diaree şi infecţii în rândul celor aproape 30.000 de persoane care s-au adăpostit în taberele deja existente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici