Tabloidele câştigă o luptă iniţială în procesul intentat de Meghan Markle. Ce decizie a luat judecătorul

Înalta Curte din Londra a renunţat, vineri, la o parte din cererea formulată de Meghan Markle împotriva unui ziar tabloid din Marea Britanie.

3702 afișări
Imaginea articolului Tabloidele câştigă o luptă iniţială în procesul intentat de Meghan Markle. Ce decizie a luat judecătorul

Tabloidele câştigă o luptă iniţială în procesul intentat de Meghan Markle. Ce decizie a luat judecătorul

Instanţa britanică a decis astfel că publicaţia Mail on Sunday nu a acţionat necinstit atunci când a publicat părţi dintr-o scrisoare pe care ducesa de Sussex i-a trimis-o tatălui ei înstrăinat, Thomas Markle.

La o audiere săptămâna trecută, avocatul publicaţiei a susţinut că acuzaţia că ziarul a acţionat necinstit, ofensator şi fals - iar acest lucru ar fi dus la ruptura familiei - nu ar trebui inclusă, alături de celelalte acuzaţii. 

„Sunt de acord că toate cele trei acuzaţii ar trebui eliminate din menţiunile revendicate”, a spus judecătorul Mark Warby, în decizia sa, potrivit Reuters.

Cuplul, mutat de curând în California, după ce s-a retras din viaţa publică a familiei regale britanice, a comunicat recent că au decis îngheţarea relaţiilor cu tabloidele din cauza ştirilor „denaturate, false sau invazive”.

Scrisoarea a fost trimisă editorilor Sun, Daily Mail, Daily Mirror şi Daily Express. Daily Star, care nu a fost menţionat în mod specific, este parte din acelaşi grup care publică titlurile Mirror şi Express.

Noua politică a ducilor se aplică celor patru ziare, ediţiilor lor duminicale şi site-urilor web asociate, a informat editorul media al publicaţiei The Guardian, Jim Waterson.

Încheierea contractului de colaborare înseamnă că echipa de PR a cuplului nu va mai răspunde solicitărilor publicaţiilor de a confirma afirmaţiile făcute cu privire la cuplu, „indiferent dacă sunt adevărate sau nu”.

Foto: Hepta

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici