Tablouri în valoare de 1,4 milioane de euro, furate dintr-un muzeu din Pretoria

Trei hoţi înarmaţi au furat mai multe tablouri în valoare de peste 15 milioane de ranzi (1,4 milioane de euro), duminică, din Muzeul de Arte Frumoase din Pretoria, capitala administrativă a Africii de Sud.

103 afișări
Imaginea articolului Tablouri în valoare de 1,4 milioane de euro, furate dintr-un muzeu din Pretoria

Tablouri în valoare de 1,4 milioane de euro, furate dintr-un muzeu din Pretoria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Daywood Khans, un angajat al muzeului, care a fost ameninţat de cei trei hoţi, a declarat pentru postul de radio 702: "Mi-au arătat o listă şi mi-au zis că doreau să ia doar anumite tablouri, create de mari maeştri".

După ce au luat tablourile, hoţii şi-au depus "prada" într-un cărucior şi au ieşit din muzeu. Ei au lăsat unul dintre tablouri pe trotuar, întrucât acesta nu mai încăpea în portbagajul automobilului cu care au plecat de la faţa locului.

Conducerea muzeului nu a anunţat titlurile tablourilor sustrase.

"O anchetă pentru jaf armat a fost deschisă de Poliţia din Pretoria", a anunţat Katlego Mogale, purtătorul de cuvânt al poliţiei locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici