Taifunul Chan-Hom a atins estul Chinei, după evacuarea a peste un milion de persoane

Taifunul Chan-Hom, însoţit de ploi torenţiale şi rafale de vânt puternice, a atins sâmbătă estul Chinei, provocând inundaţii şi evacuarea a peste un milion de persoane, după ce a traversat sudul Japoniei, relatează DPA în pagina electronică.

156 afișări
Imaginea articolului Taifunul Chan-Hom a atins estul Chinei, după evacuarea a peste un milion de persoane

Taifunul Chan-Hom a atins estul Chinei, după evacuarea a peste un milion de persoane (Foto: AFP)

Chan-Hom a atins uscatul sâmbătă, la ora locală 16.40 (10.40, ora României), la nivelul oraşului Zhoushan, în provincia Zhejiang, însoţit de rafale de vânt de până la 165 de kilometri pe oră, potrivit agenţiei oficicale China Nouă.

Peste un milion de persoane din provincie au fost evacuate, iar 29.641 de ambarcaţiuni au fost rechemate în port, precizează Xinhua, adăugând că taifunul a provocat inundaţii în sate, întreruperea curentului electric şi blocarea unor drumuri.

Peste 46.000 de persoane au fost evacuate, de asemenea, în provincia vecină Jiangsu.

Nicio victimă sau răniri grave nu erau raportate.

Centrul Naţional chinez pentru Meteorologie a emis o alertă maximă, cod roşu, vineri dimineaţa, în aşteptarea taifunului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici