Taiwanezii urmează să-şi aleagă prima preşedintă

UPDATE: Candidata opoziţiei, Tsai Ing-wen, a fost aleasă prima preşedintă a Taiwanului, relatează BBC News online.

707 afișări
Imaginea articolului Taiwanezii urmează să-şi aleagă prima preşedintă

Taiwanezii urmează să-şi aleagă prima preşedintă (Imagine: Shutterstock)

Tsai Ing-wen, în vârstă de 59 de ani, conduce detaşat în intenţiile de vot potrivit tuturor sondajelor, în principal din cauza nemulţumirii faţă de cele două mandate ale preşedintelui în exerciţiu Ma Ying-jeou.

Tsai, preşedinta Partidului Democrat Progresist (DPP) îl înfruntă pe Eric Chu, candidatul din partea Partidului Naţionalist (KMT) al lui Ma.

Principalele teme ale campaniei au fost sistemul de pensii aproape falimentar, securitatea alimentară, preţurile mari de pe piaţa imobiliară, o economie stagnantă şi o societate îmbătrânită, cu o natalitate slabă.

Însă relaţiile cu China continentală divizează cel mai mult principalele două partide. KMT se pronunţă pentru legături mai strânse, în timp ce DPP susţine independenţa.

James Soong de la Partidul Poporului în primul rând (Qinmindang) este al treilea candidat la funcţia de preşedinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici