Taiwanul ar putea avea aceeaşi soartă ca Afganistanul. Ministrul de Externe: China vrea să „imite” talibanii

Ministrul de Externe al Taiwanului a acuzat China că vrea să „imite” talibanii, spunând că insula pe care Beijingul pretinde că este teritoriu chinez nu doreşte să fie supusă comunismului sau crimelor împotriva umanităţii.

3853 afișări
Imaginea articolului Taiwanul ar putea avea aceeaşi soartă ca Afganistanul. Ministrul de Externe: China vrea să „imite” talibanii

Taiwanul ar putea avea acceaşi soartă ca Afganistanul. Ministrul de Externe: China vrea să „imite” talibanii

Căderea rapidă a guvernului afgan a stârnit dezbateri aprinse în Taiwan cu privire la posibilitatea de a suferi aceeaşi soartă ca Afganistanul, după o posibilă invazie chineză, potrivit Reuters.

Scriind pe Twitter ca răspuns la Departamentul de Stat al SUA, făcând un apel către China să înceteze presiunea asupra insulei, ministrul de Externe din Taiwan, Joseph Wu, şi-a exprimat mulţumirea faţă de Statele Unite pentru susţinerea dorinţelor şi intereselor poporului din Taiwan.

„China visează să imite talibanii, dar permiteţi-mi să fiu direct: avem voinţa şi mijloacele de a ne apăra", a spus ministrul de Externe din Taiwan, Joseph Wu.

China a încercat să construiască legături cu talibanii, în ciuda propriilor îngrijorări cu privire la posibilul efect pe care l-ar putea avea extremiştii islamişti care operează în Xinjiang din China asupra Beijingului.

Taiwanul s-a plâns de intensificarea presiunilor diplomatice şi militare chineze în ultimele luni, inclusiv forţele aeriene repetate şi exerciţiile marinei în apropierea insulei care au provocat îngrijorare în Washington şi alte capitale occidentale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici