Talibani: Vizita lui Barack Obama în Afganistan a fost un act de "disperare"

Insurgenţii talibani prezintă vizita recentă a preşedintelui american, Barack Obama, în Afganistan ca un act de "disperare" după nouă ani de război, a anunţat luni centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

25 afișări
Imaginea articolului Talibani: Vizita lui Barack Obama în Afganistan a fost un act de "disperare"

Talibani: Vizita lui Barack Obama în Afganistan a fost un act de "disperare" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele american a efectuat o vizită-surpriză în Afganistan vineri, unde s-a adresat militarilor de la baza aeriană Bagram şi le-a spus că vor "reuşi misiunea".

În opinia talibanilor, aceste declaraţii optimiste pe tema conflictului contrastează cu viziunea armatei americane şi cu scepticismul populaţiei.

"Obama şi Statele Unite nu ar trebui să continue (în Afganistan), utilizând puterea şi energia lor într-o ţară în care nici o putere nu poate prelua controlul", spun talibanii, în mesajul lor datat de duminică şi tradus de SITE.

În opinia lor, însăşi maniera în care s-a derulat vizita lui Obama în teren, unde nu a rămas decât câteva ore, arată cât de departe este coaliţia internaţională de a câştiga războiul.

"Vizita secretă şi rapidă a lui Obama în Afganistan a avut loc fără ca o conferinţă de presă să fie organizată şi fără ca el să se întâlnească cu vreun oficial al administraţiei (preşedintelui Hamid Karzai), iar fuga sa din Afganistan a avut loc în plină noapte", afirmă talibanii.

Conform Casei Albe, în timpul vizitei lui Obama, vremea nefavorabilă l-a constrâns pe preşedinte să rămână la Bagram, de unde a avut doar o conversaţie telefonică cu Hamid Karzai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici