Talibanii afgani: Prinţul Harry probabil că are o problemă mentală

Prinţul Harry probabil că are "o problemă mentală", au apreciat marţi rebelii talibani, după ce acesta a făcut o paralelă între tirul de la bordul elicopterului său, în Afganistan, şi jocurile video.

1943 afișări
Imaginea articolului Talibanii afgani: Prinţul Harry probabil că are o problemă mentală

Talibanii afgani: Prinţul Harry probabil că are "o problemă mentală" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt 49 de ţări, cu armamentul lor puternic, care nu reuşesc să îi înfrângă pe mujahedini, iar acum prinţul a ajuns să compare acest război cu jocurile sale, Playstation sau cum le spune", a declarat ironic Zabiullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor pentru AFP.

Luni seara, Ministerul britanic al Apărării a anunţat că prinţul Harry a părăsit Afganistanul, după o mobilizare de 20 de săptămâni.

Agenţia britanică Press Association (PA), care l-a intervievat în timpul misiunii sale în afganistan, dar nu a difuzat interviul din motive de securitate, a publicat declaraţiile prinţului, cunoscut pe teren drept "Capitaine Wales", numele său de familie în armată.

Întrebat ce părere are despre rolul său de copilot-mitralior la bordul unui elicopter de tip Apache, prinţul Harry a declarat că îi "place". "Sunt o persoană care adoră să se joace pe (console) PlayStation şi Xbox, deci îmi place să cred că sunt destul de folositor cu degetele mele", adăugând că a ucis din cockpit.

"Este un război serios, un război istoric, de rezistenţă, pentru noi şi poporul nostru", a reacţionat Zabiullah Mujahid.

"Nu luăm comentariile lui foarte în serios, pentru că am văzut şi auzit cu toţii că, la întoarcerea lor din Afganistan, mulţi militari străini, ocupanţi, dezvoltă probleme mentale", a continuat purtătorul de cuvânt al talibanilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici