Talibanii anunţă că îi au în custodie pe toţi cei 21 de ostatici sud-coreeni

Cele două ostatice sud-coreene grav bolnave a căror eliberare fusese anunţată sâmbătă se află încă în captivitate, a declarat duminică un purtător de cuvânt taliban, precizând însă că femeile vor fi puse în libertate curând, relatează Reuters.

1 afișare

Purtătorul de cuvânt anunţase sâmbătă seara că ostaticele au fost deja eliberate şi vor ajunge în scurt timp în oraşul Ghazni, în apropiere de locul unde ele şi ceilalţi 21 de sud-coreeni au fost răpiţi de insurgenţi cu mai mult de trei săptămâni în urmă.

Qari Mohammad Yousuf a declarat duminică dimineaţă că decizia de eliberare aparţine consiliului de conducere taliban, iar ostaticele vor fi predate guvernului în câteva ore. Tot el anunţase însă şi sâmbătă seara eliberarea efectivă a celor două.

Yousuf a mai făcut declaraţii contradictorii în trecut, susţinând apoi că aceste situaţii sunt generate de problemele de comunicare cu combatanţii din teren.

Reprezentanţi ai autorităţilor locale şi naţionale afgane au declarat că nu au informaţii despre eliberarea celor două ostatice, iar guvernul sud-coreean a refuzat să comenteze situaţia. "Nu avem comentarii pe marginea acestor informaţii. Dar menţinem un contact direct cu talibanii", a declarat un oficial guvernamental sud-coreean, adăugând că autorităţile vor confirma relatările şi vor face comentarii în momentul în care ostaticii vor fi salvaţi.

O delegaţie diplomatică sud-coreeană va începe duminică o a treia rundă de discuţii directe cu negociatorii talibani. Răpitorii au ucis deja doi ostatici şi ameninţă să îi execute şi pe ceilalţi 21 - dintre care 18 sunt femei -, în cazul în care autorităţile nu vor elibera 21 de prizonieri talibani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici