Talibanii ar putea ajunge la putere în Afganistan

Ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner, nu exclude posibilitatea ajungerii la putere a talibanilor cu ocazia alegerilor prezidenţiale programate în Afganistan la 20 august.

15 afișări
Imaginea articolului Talibanii ar putea ajunge la putere în Afganistan

Talibanii ar putea ajunge la putere în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să respectăm rezultatul alegerilor, oricare ar fi. Dacă talibanii naţionalişti ajung la putere legal şi respectă Constituţia, este problema afganilor. Noi refuzăm susţinerea jihadului la nivel internaţional", subliniază şeful diplomaţiei franceze, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Le Figaro.

Kouchner apreciază că "nu se pune problema transformării Afganistanului într-o democraţie occidentală".

"Franţa îşi va menţine trupele cât va fi nevoie pentru ca societatea afgană să îşi poată prelua destinul în propriile mâini", dă asigurări Kouchner.

Franţa are 2.800 de militari în Afganistan, în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici