Talibanii au elibererat trei ostatici sud-coreeni

Talibanii au eliberat miercuri trei femei dintre cei 19 ostatici sud-coreeni, pe care le-au predat unui lider tribal ce urmează să le transfere Crucii Roşii (CICR), a declarat mediatorul afgan Haji Mohammad Zahir, citat de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Talibanii au elibererat trei ostatici sud-coreeni

Talibanii eliberează trei ostatici sud-coreeni

"Ne-au fost predate trei femei, care sunt cu noi. Le vom transfera CICR", a declarat Haji Mohammad Zahir, în cadrul unei convorbiri telefonice cu AFP, dintr-un sat situat în apropiere de Ghazni, reşedinţa provinciei cu acelaşi nume, din sudul Afganistanului, unde au fost răpiţi misionarii sud-coreeni.

Ministerul de Externe de la Seul a confirmat eliberarea a trei dintre cei 19 ostatici sud-coreeni deţinuţi de talibani în Afganistan.

Ahn Hye-Jin, în vârstă de 31 de ani, Lee Jeung-Ran, de 33 de ani, şi Han Ji-Young, în vârstă de 34 de ani, au fost eliberaţi şi vor fi în curând transferaţi autorităţilor sud-coreene care au mediat această criză, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Cho Hee-Yong.

Cele trei femei se află momentan în grija Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) din sudul Afganistanului, a anunţat Craig Muller, un oficial din cadrul CICR.



Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici