Talibanii consideră că anunţul privind retragerea americană nu este decât un act simbolic

Talibanii au relativizat, joi, începutul retragerii militare americane din Afganistan, anunţată de preşedintele Barack Obama, văzând în aceasta un act "simbolic" şi insuficient, se arată într-un comunicat.

155 afișări
Imaginea articolului Talibanii consideră că anunţul privind retragerea americană nu este decât un act simbolic

Talibanii consideră că anunţul privind retragerea americană nu este decât un act simbolic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rebelii "consideră acest anunţ privind retragerea a 10.000 de militari în acest an doar un act simbolic care nu va mulţumi nici comunitatea internaţională, nici poporul american, sătul de război".

Ei acuză, de asemenea, Statele Unite că "au oferit de mai multe ori speranţe false naţiunii lor privind încheierea războiului, anunţând o victorie fără niciun fundament".

Barack Obama a anunţat cu câteva ore înainte retragerea, până în vara lui 2012, a unei treimi dintre forţele americane staţionate în Afganistan, respectiv 33.000 soldaţi, dintre care 10.000 în acest an, decizie justificată, potrivit lui, de loviturile date Al-Qaida, la zece ani de la invadarea ţării în urma atacurilor de la 11 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici