Talibanii fixează un nou ultimatum pentru eliberarea ostaticilor sud-coreeni

Insurgenţii talibani au exclus, duminică, derularea unor noi negocieri cu Guvernul afgan pentru eliberarea celor 22 de ostatici sud-coreeni şi au exercitat presiuni pentru punerea în libertate a militanţilor islamişti drept soluţie a acestei crize.

1 afișare
Imaginea articolului Talibanii fixează un nou ultimatum pentru eliberarea ostaticilor sud-coreeni

Talibanii fixează un nou ultimatum pentru eliberarea ostaticilor sud-coreeni

O echipă de negociatori de la Kabul care urma să poarte negocieri, sâmbătă, cu talibanii nu s-a mai întâlnit cu rebelii din cauza îngrijorărilor privind condiţiile de securitate din provincia Ghazni, au declarat surse locale.

Echipa spera să îi convingă pe insurgenţi să îi elibereze necondiţionat pe voluntarii creştini sud-coreeni răpiţi în urmă cu zece zile la sud de Kabul.

Qari Mohammad Yousuf, un purtător de cuvânt al talibanilor, a avertizat, duminică, în privinţa utilizării forţei şi a cerut eliberarea insurgenţilor deţinuţi în închisorile afgane drept o primă condiţie pentru punerea în libertate a sud-coreenilor.

"Având în vedere că negocierile dintre noi, administraţia de la Kabul şi Guvernul coreean, au intrat în impas, iar ei nu sunt cinstiţi (...) vom începe să ucidem ostaticii dacă nu eliberează prizonierii până mâine la ora 12.00 (10.30, ora României)", a subliniat Yousuf.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici