Talibanii ignoră dreptul la educaţie al femeilor afgane. Şcolile din învăţământul secundar se redeschid doar pentru bărbaţi

  • Talibanii au anunţat redeschiderea şcolilor din învăţământul secundar
  • Şcolile vor primi profesori şi elevi bărbaţi
  • În mod bizar, femeilor le-a fost blocat accesul la educaţie, după ce le-a fost promis că nu vor fi discriminate
693 afișări
Imaginea articolului Talibanii ignoră dreptul la educaţie al femeilor afgane. Şcolile din învăţământul secundar se redeschid doar pentru bărbaţi

Sursa foto: profimedia

Talibanii au afirmat că „toţi profesorii şi studenţii de sex masculin ar trebui să participe la cursurile organizate de instituţiile lor de învăţământ” din această săptămână, dar nu au menţionat nimic despre femei. Majoritatea şcolilor afgane au întâmpinat elevii înapoi pentru prima dată de când grupul militant a preluat puterea luna trecută.

Anunţul ameninţă să confirme suspiciunile legate de faptul că viaţa sub talibani va însemna revenirea la vechiul regim brutal. Oficialii talibani dezmint această posibilitate şi insită că vor respecta drepturile femeilor.

Întrebarea rămâne când se va întâmpla acest lucru pentru că la momentul actual, femeilor le-a fost interzis dreptul la educaţie şi li s-a anulat egalitatea de şanse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici