Talibanii îi cer lui Barack Obama să nu continue politica externă a lui Bush

Talibanii i-au cerut preşedintelui ales al Statelor Unite, Barack Obama, să renunţe la politica externă promovată de preşedintele în exerciţiu, George W. Bush, în special în Afganistan, conform unui mesaj citat marţi de centrul american de urmărire a site-urilor islamiste SITE.

21 afișări
Imaginea articolului Talibanii îi cer lui Barack Obama să nu continue politica externă a lui Bush

Talibanii îi cer lui Barack Obama să nu continue politica externă a lui Bush (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

SITE afirmă că "talibanii îi cer preşedintelui ales, Barack Obama, să renege politica externă a lui George W. Bush şi să iniţieze un proces de refacere a imaginii în străinătate a Statelor Unite".

Comentariile sunt incluse într-un mesaj în limba engleză publicat marţi pe un site Internet folosit de talibani, precizează SITE.

Aceştia consideră că alegerea lui Barack Obama demonstrează "voinţa colectivă" a poporului american de a pune capăt războaielor din Irak şi Afganistan, care au provocat pierderi umane şi economice grave.

SITE adaugă că talibanii îi reamintesc lui Obama că "trimiterea de trupe suplimentare în Afganistan este inutilă, deoarece talibanii şi poporul afgan vor învinge". Ei susţin că, dacă Obama va continua politica externă a lui Bush, soarta democraţilor va fi şi mai "ruşinoasă" şi mai "nedemnă" decât a republicanilor americani.

Barack Obama, pentru care "frontul central al războiului împotriva terorismului se află în Afganistan şi Pakistan", consideră Afganistanul drept una dintre priorităţile politicii sale externe şi susţine ideea trimiterii de trupe suplimentare în această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici