Talibanii îndeamnă reţeaua Stat Islamic să înceteze recrutările în Afganistan

Insurgenţii talibani afgani i-au trimis o scrisoare liderului reţelei teroriste Stat Islamic prin care îi cer să ordone încetarea acţiunilor de recrutare în Afganistan, informează Reuters.

1860 afișări
Imaginea articolului Talibanii îndeamnă reţeaua Stat Islamic să înceteze recrutările în Afganistan

Talibanii îndeamnă reţeaua Stat Islamic să înceteze recrutările în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scrisoarea a fost trimisă în contextul confruntărilor din ultimele zile în Afganistan între militanţi talibani şi facţiuni disidente care s-au afiliat reţelei teroriste Stat Islamic.

"Talibanii, bazându-se pe bunăvoinţa dumneavoastră religioasă fraternă, vă cer să nu vă amestecaţi în afacerile lor", se arată în scrisoarea trimisă lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic.

Insurgenţii talibani luptă pentru înlăturarea administraţiei prooccidentale de la Kabul începând de la intervenţia americană din anul 2001.

În ultimul an, grupuri mici s-au desprins din mişcarea talibanilor, alăturându-se organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, care speră să proclame un "califat" în Orientul Mijlociu. Unii dezertori au exprimat frustrare că talibanii nu au avut câştiguri teritoriale semnificative, întrebându-se dacă mollahul Mohammad Omar este încă în viaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici