Talibanii pakistanezi au executat doi bărbaţi acuzaţi de "spionaj în favoarea SUA"

Combatanţii talibani care operează în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului au executat doi bărbaţi acuzaţi de spionaj în favoarea trupelor americane în Afganistan, potrivit unui oficial.

18 afișări
Imaginea articolului Talibanii pakistanezi au executat doi bărbaţi acuzaţi de "spionaj în favoarea SUA"

Talibanii pakistanezi au executat doi bărbaţi acuzaţi de "spionaj în favoarea SUA" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un bilet lăsat lângă cadavrele celor doi bărbaţi, în satul Lowara Mandi, în Waziristanul de Nord, în centrul zonelor tribale din nord-vestul Pakistanului, aceştia erau acuzaţi că ar fi fost spioni în favoarea forţelor americane, potrivit aceleiaşi surse.

"Toţi cei care spionează pentru Statele Unite vor avea aceeaşi soartă", se arată în acest mesaj.

Doi bărbaţi acuzaţi de spionaj în favoarea trupelor americane în Afganistan au fost executaţi în aceeaşi zonă la sfârşitul lui iunie.

Talibanii l-au decapitat pe unul dintre bărbaţi şi l-au împuşcat pe cel de al doilea. Cei doi au fost acuzaţi că au transmis informaţii care au dus la declanşarea unui atac cu rachete împotriva oraşului Bajaur, soldat cu 14 morţi în mai.

Tot în mai, un afgan care a fost de asemenea acuzat de spionaj în favoarea trupelor americane în regiune a fost ucis.

Trupul lui Akhtar Nawaz (40 de ani) a fost aruncat în mijlocul pieţei centrale a unui oraş frontalier cu Afganistanul situat în regiunea Waziristanl de Nord, fieful combatanţilor islamişti apropiaţi talibanilor şi reţelei al-Qaida

La 14 mai, tot în Waziristanul de Nord, talibanii pakistanezi au decapitat un militar acuzându-l de asemenea de spionaj în favoarea Statelor Unite.

Zona tribală pakistaneză, frontalieră cu Afganistanul, se confruntă cu intensificarea violenţelor după ce zeci de combatanţi islamişti care au legături cu al-Qaida şi talibanii alungaţi de la putere şi-au găsit refugiul aici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici