Talibanii pakistanezi salută faptul că Malala Yousafzai nu a primit Premiul Nobel pentru Pace

Talibanii pakistanezi au salutat faptul că tânăra activistă pentru dreptul la educaţie Malala Yousafzai nu a primit Premiul Nobel, anunţă purtătorul de cuvânt al Mişcării Talibanilor Pakistanezi (TTP).

247 afișări
Imaginea articolului Talibanii pakistanezi salută faptul că Malala Yousafzai nu a primit Premiul Nobel pentru Pace

Talibanii pakistanezi salută faptul că Malala Yousafzai nu a primit Premiul Nobel pentru Pace

"Ne bucurăm pentru că nu a primit Premiul Nobel. Am spus deja că nu îl merita. Nu a avut nicio realizare importantă... Acest premiu trebuie acordat musulmanilor veritabili, care luptă pentru apărarea islamului", a declarat Shahidullah Shahid, purtătorul de cuvânt al TTP.

Un membru al TTP a împuşcat-o în cap, în octombrie 2012, pe adolescenta Malala Yousafzai, care a scăpat la limită din acest atac, fiind operată în Marea Britanie.

Adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai, care militează pentru dreptul la educaţie, a obţinut miercuri prestigiosul Premiu Saharov al Parlamentului European, a anunţat preşedintele PE, Martin Schulz. Preşedinţii grupurilor politice din PE au ales în unanimitate să îi ofere acest premiu tinerei care, în urmă cu un an, a fost ţinta unui atentat comis de talibani din cauza faptului că a militat în favoarea educaţiei fetelor. "Parlamentul European salută puterea incredibilă a acestei fete", a declarat Schulz.

Ca reacţie, talibanii pakistanezi au apreciat că tânăra activistă Malala Yousafzai "nu a făcut nimic" pentru a merita acordarea Premiului Saharov, reiterând ameninţarea că o vor asasina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici