Tânără din Harkov: oraşul este bombardat, dar mama aflată la Moscova nu mă crede

O tânără stabilită în oraşul ucrainean Harkov susţine că mama sa, aflată la Moscova, nu o crede că oraşul ei este bombardat de ruşi.

7134 afișări
Imaginea articolului Tânără din Harkov: oraşul este bombardat, dar mama aflată la Moscova nu mă crede

Oleksandra are 25 de ani şi locuieşte la Harkov. Ea vorbeşte frecvent cu mama aflată la Moscova, dar în timpul conversaţiilor nu reuşeşte să o convingă că trăieşte în pericol, într-un oraş bombardat. Mama nu a fost convinsă nici măcar de filmările cu bombardamente trimise de fiica ei, anunţă BBC.

„Nu am vrut să-mi sperii părinţii, dar am început să le spun direct că civili şi copii mor. Şi chiar dacă ei sunt îngrijoraţi pentru mine, îmi spun că probabil este un accident, că armata rusă nu ar trage niciodată în civili”, a povestit ea.

În discuţiile telefonice, părinţii folosesc mesajele propagandei ruse.

„Părinţii mei înţeleg că este în desfăşurare o operaţiune militară. Dar îmi spun: ruşii au venit să vă elibereze. Nu vor strica nimic, nu se vor atinge de voi. Ei ţintesc doar obiective militare”, a explicat Oleksandra.

Oleksandra mai spune că de vină este presa controlată de stat din Rusia şi că mama sa doar repetă ce vede la posturile tv din Moscova.

„Mă sperie când mama îmi repetă de la posturile TV. Ei le spală creierii oamenilor. Şi oamenii au încredere în ei”, a fost concluzia tinerei din Harlov.

Războiul din Ucraina este prezentat în mod diferit în mass media din Rusia. În presa rusă se spun că civilii ucraineni sunt ameninţaţi de naţionaliştii din Ucraina care folosesc scuturi umane.

De asemenea, justificarea jurnaliştilor ruşi este că în Ucraina se desfăşoară o operaţiune de eliberare. Toate organele media care au folosit cuvintele război, invazie şi atac au fost închise. Totodată, ruşii care au protestat pe străzi faţă de război nu au fost arătaţi la televiziune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
harkov,
tânără,
mamă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici