Tânăra moldoveancă de pe vasul de croazieră se săruta cu căpitanul cu puţin timp înainte de naufragiu

Tânăra moldoveancă aflată la bordul vasului de croazieră Costa Concordia afirmă că s-a sărutat cu căpitanul navei şi probabil ar fi mers "mai departe" dacă nu ar fi avut loc naufragiul, scrie Mail Online, sugerând că accidentul s-a produs din cauza femeii, care are şi cetăţenie română.

1677 afișări
Imaginea articolului Tânăra moldoveancă de pe vasul de croazieră se săruta cu căpitanul cu puţin timp înainte de naufragiu

Tânăra moldoveancă de pe vasul de croazieră se săruta cu căpitanul cu puţin timp înainte de naufragiu

"Da, m-am sărutat cu căpitanul navei Costa Concordia. Cred că am fi ajuns în pat..., dar vasul s-a lovit de stânci", declară Domnica Cemortan.

Domnica Cemortan luase masa şi filtra cu căpitanul Francesco Schettino cu puţin timp înaintea accidentului, fiind cu acesta pe puntea de comandă în momentul în care vasul de croazieră s-a lovit de stânci pe 13 ianuarie, la zeci de metri de insula italiană Giglio.

Conform Daily Mail, este posibil ca Schettino, în vârstă de 52 de ani, să fi încercat să o impresioneze pe tânăra de 25 de ani, trecând cu nava cât mai aproape de insulă.

"Da, eram foarte atrasă de căpitanul Schettino, iar el era foarte interesat de mine. Recunosc că eram foarte îndrăgostită de el pentru că arată foarte bine şi este foarte atrăgător. O dată mi-a spus că sunt şi frumoasă şi am şi creier. Ce femeie nu ar vrea să audă astfel de cuvinte? Mai ales că erau şi alte femei frumoase la bordul navei? Ştiam că mă place şi eram foarte încântată de atenţia lui", afirmă tânăra.

"Când lucram la bordul navei, m-a făcut să mă simt foarte specială. Sunt femeie şi ştiu aceste lucruri. Pot spune după felul în care râdea la glumele mele şi după cum mă privea. Eram atrasă de el, dar, sincer, nu am făcut sex", susţine tânăra.

La vârsta de opt ani, Domnica Cemortan şi-a pierdut tatăl, care s-a înecat în Marea Neagră, pe litoralul ucrainean. O rudă de-a ei a sugerat că este atrasă de căpitanul Schettino pentru că seamănă cu tatăl ei.

Pe 13 ianuarie, vasul de croazieră Costa Concordia, având la bord 4.229 de persoane, s-a lovit de stânci şi s-a scufundat parţial la zeci de metri de Insula Giglio, în Marea Tireniană. Bilanţul victimelor este de 21 de morţi şi 11 dispăruţi.

În faţa anchetatorilor italieni, tânăra moldoveancă a recunoscut pe 2 februarie că este îndrăgostită de căpitanul navei. "Da, este adevărat, eram acolo la invitaţia comandantului. Da, este adevărat, am trăit momente dramatice în acea noapte blestemată. Şi da, sunt îndrăgostită de comandantul Francesco Schettino", declara Domnica Cemortan, în vârstă de 25 de ani, care are dublă cetăţenie, moldoveană şi română.

Potrivit unor surse judiciare citate de ziarul La Repubblica, obiecte personale ale tinerei dansatoare au fost găsite în cabina comandantului vasului de croazieră. În cadrul anchetei, Domnica Cemortan a admis că se afla pe puntea de comandă, alături de căpitan şi de alţi membri ai echipajului, în momentul în care vasul s-a lovit de stânci. Accesul pe puntea de comandă este permis exclusiv membrilor echipajului autorizaţi în acest sens.

Comandantul Francesco Schettino este căsătorit, are o fiică, iar în acest moment se află în arest la domiciliu. Tânăra Domnica Cemortan i-a luat apărarea de la început comandantului navei, criticat dur pentru că se abătuse de la traseu şi pentru că abandonase nava înainte de evacuarea tuturor pasagerilor. "Comandantul este unul dintre cei mai buni ai companiei Costa Crociere. Într-o astfel de situaţie, este mai bine să compătimim o astfel de persoană decât să o acuzăm. Cum poate fi acuzat de incompetenţă când a salvat nu doar nava, ci şi peste 4.000 de persoane?", a spus ea.

După ce vasul Costa Concordia a lovit stâncile pentru că naviga prea aproape de Insula Giglio, comandantul a decis să aducă vasul la doar câteva zeci de metri de ţărm, evitând astfel scufundarea totală a acestuia. Într-un interviu acordat PRO TV Chişinău imediat după accident, Domnica Cemortan a declarat că a împlinit de curând 25 de ani şi fusese angajată pe vasul de croazieră, dar contractul îi expirase, astfel că acum se afla în vacanţă şi îşi sărbătorea aniversarea cu colegii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici