NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Tânăra moldoveancă de pe vasul de croazieră a admis că este îndrăgostită de comandant

Tânăra dansatoare din R.Moldova care s-a aflat la bordul navei scufundate în Marea Tireniană recunoaşte că este îndrăgostită de comandantul vasului de croazieră.

1138 afișări
Imaginea articolului NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Tânăra moldoveancă de pe vasul de croazieră a admis că este îndrăgostită de comandant

NAUFRAGIUL COSTA CONCORDIA: Tânăra moldoveancă de pe vasul de croazieră a admis că este îndrăgostită de comandant

"Da, este adevărat, eram acolo la invitaţia comandantului. Da, este adevărat, am trăit momente dramatice în acea noapte blestemată. Şi da, sunt îndrăgostită de comandantul Francesco Schettino", a declarat Domnica Cemortan, în vârstă de 25 de ani, care are dublă cetăţenie, moldoveană şi română, informează ziarul italian La Stampa, în ediţia online.

Tânăra a recunoscut sentimentele în faţa anchetatorilor italieni, care au audiat-o în legătură cu locul unde se afla comandantul în momentul în care vasul de croazieră Costa Concordia a lovit stâncile şi s-a scufundat parţial în largul Insulei Giglio (Marea Tireniană), pe 13 ianuarie.

Potrivit unor surse judiciare citate de ziarul La Repubblica, obiecte personale ale tinerei dansatoare au fost găsite în cabina comandantului vasului de croazieră. Procurorii italieni au audiat-o şase ore pe Domnica Cemortan, într-un sediu al Marinei comerciale din localitatea Grosseto. Domnica Cemortan le-a spus procurorilor că se afla pe puntea de comandă, alături de căpitan şi de alţi membri ai echipajului, în momentul în care vasul s-a lovit de stânci. Accesul pe puntea de comandă este permis exclusiv membrilor echipajului autorizaţi în acest sens.

Comandantul Francesco Schettino este căsătorit, are o fiică, iar în acest moment se află în arest la domiciliu, pentru naufragiul soldat cu 17 morţi şi 15 dispăruţi.

Tânăra Domnica Cemortan i-a luat apărarea de la început comandantului navei, italianul Francesco Schettino, criticat dur pentru că se abătuse de la traseu şi pentru că abandonase nava înainte de evacuarea tuturor pasagerilor. "Comandantul este unul dintre cei mai buni ai companiei Costa Crociere. Într-o astfel de situaţie, este mai bine să compătimim o astfel de persoană decât să o acuzăm. Cum poate fi acuzat de incompetenţă când a salvat nu doar nava, ci şi peste 4.000 de persoane?", a spus ea.

După ce nava Costa Concordia a lovit stâncile pentru că naviga prea aproape de Insula Giglio, comandantul a decis să aducă vasul la doar câteva zeci de metri de ţărm, evitând astfel scufundarea totală a acestuia.

Unii martori susţin că tânăra dansatoare era pe punte alături de comandantul Francesco Schettino în momentul în care nava trecerea prin dreptul Insulei Giglio; conform presei, căpitanul a ales traseul cât mai aproape de insulă pentru că de acolo provenea şeful ospătarilor, iar comandantul a vrut să îi facă pe plac acestuia.

Într-un interviu acordat PRO TV Chişinău imediat după accident, Domnica Cemortan a declarat că a împlinit de curând 25 de ani şi fusese angajată pe vasul de croazieră, dar contractul îi expirase, astfel că acum se afla în vacanţă şi îşi sărbătorea aniversarea cu colegii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici