Tânărul rom internat la Praga a murit luni după-amiază

Tânărul rom din România aflat de aproape două săptămâni în comă într-un spital din Praga a murit luni după-amiază, a declarat Jana Jelinkova, purtătorul de cuvânt al spitalului Vinohrady, citat de MEDIAFAX Cehia.

46 afișări
Imaginea articolului Tânărul rom internat la Praga a murit luni după-amiază

Tânărul rom internat la Praga a murit luni după-amiază (Imagine: Jiri Rubes/mediafaxfoto.cz)

"Starea sa se înrăutăţise foarte mult din punct de vedere neurologic", a afirmat Jelinkova, precizând că starea tânărului a rămas critică după accident.

"În pofida tuturor eforturilor medicilor, pacientul a murit astăzi (luni - n.red.), la ora 13.30. Decesul a fost provocat de înec şi de intrarea în moarte cerebrală", a adăugat ea.

Familia tânărului rom a fost informată despre deces.

Ion Miclescu, în vârstă de 17 ani, fiul şefului unui clan de romi din Vâlcea, a intrat în comă profundă după ce a fost pe punctul de a se îneca în urma unui accident produs în 24 iulie în Cehia.

Autorităţile locale cer ajutor pentru rezolvarea situaţiei romilor instalaţi lângă Praga

Primarul localităţii cehe Husinec, unde şi-a instalat tabăra un grup de câteva zeci de romi din România, a cerut sprijinul ministrului pentru Drepturile Omului şi al conducerii regionale pentru a rezolva situaţia acestora, transmite MEDIAFAX Cehia.

Marie Tethalova, primarul din Husinec, a afirmat că situaţia riscă să devină un precedent, precizând că romii încalcă mai multe legi privind protecţia mediului, menţinerea curăţeniei şi protejarea apelor.

"Ministrul pentru Drepturile Omului, Michael Kocab, mi-a spus că mă susţine. Am telefonat şi la prefectul (David) Rath luni dimineaţă, dar, din nefericire, nu se afla la birou", a spus ea.

Tethalova a afirmat că situaţia din tabăra romilor, amplasată pe malul Vltavei, a rămas neschimbată, aceştia continuând să gătească şi să spele vase în râu. "Desigur, nu există nici o toaletă, dar oricum nu ar fi rezolvat problema", a adăugat ea.

Marie Tethalova refuză să mai meargă în zona taberei, după ce romii au agresat-o verbal duminică. "Trebuie să discut cu coordonatorul regional pentru romi şi să încercăm să rezolvăm situaţia", a adăugat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici