Tancurile armatei germane sunt "kaputt". Toate blindatele Puma au avut probleme tehnice în cadrul unui exerciţiu

  • Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a convocat luni o reuniune de urgenţă cu generalii săi pentru a discuta despre ultima criză care a afectat armata germană: tancurile stricate.
  • Poate că e un lucru bun că Germania a refuzat să trimită tancuri Ucrainei până la urmă, scrie POLITICO.
5482 afișări
Imaginea articolului Tancurile armatei germane sunt "kaputt". Toate blindatele Puma au avut probleme tehnice în cadrul unui exerciţiu

Reuniunea de urgenţă a avut loc în urma scurgerii unui e-mail de la un comandant superior către şeful forţelor armate germane, în care acesta deplânge starea jalnică a vehiculelor de luptă de infanterie ale diviziei sale.

"Chiar şi cu cele mai bune pregătiri, problema pregătirii vehiculelor a devenit un joc de loterie", i-a scris generalul-maior Ruprecht von Butler şefului său, potrivit unei copii a e-mailului citat de Der Spiegel în weekend.

În timpul unui exerciţiu desfăşurat luna aceasta pentru a pregăti o brigadă de tancuri a Bundeswehr(armata germană) în vederea includerii în forţa de reacţie "de înaltă pregătire" a NATO, toate cele 18 vehicule moderne de luptă ale infanteriei germane au eşuat, a scris von Butler, conform POLITICO.

Blindatele Puma au suferit o multitudine de defecţiuni, de la defecţiuni electronice la "defecte ale turelei". Soldaţii au fost nevoiţi să abandoneze unul dintre tancuri după ce cablajul acestuia a luat foc.

Blindatele Puma sunt concepute pentru a deplasa trupele pe câmpul de luptă şi sunt echipate cu o varietate de sisteme de armament, inclusiv un tun de 30 de mm capabil (cel puţin în teorie) să tragă sute de gloanţe pe minut.

Ca urmare a problemelor, Armata Germană nu are de ales decât să se bazeze pe precursorul Puma, Marder-ul din anii 1970 - unul dintre modelele de tancuri pe care Ucraina a fost nerăbdătoare să le achiziţioneze de la Germania, dar pe care Berlinul a refuzat să le vândă.

Principalul tanc de luptă al Germaniei, cunoscut sub numele de Leopard II, a participat, de asemenea, la recentele exerciţii şi s-a descurcat mult mai bine, a raportat generalul. Cancelarul german Olaf Scholz a blocat, de asemenea, transferul de Leoparduri către Ucraina, argumentând că şi Statele Unite au amânat trimiterea de tancuri de luptă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici