Ţara care înăspreşte regulile privind piloţii care pleacă să lucreze pentru companii aeriene străine

Autoritatea turcă pentru aviaţie civilă înăspreşte condiţiile pentru piloţii turci care demisionează şi se mută în străinătate pentru a lucra pentru companii aeriene străine, când industria aviatică se grăbeşte să găsească personal suplimentar pe fondul unui sezon turistic în plină expansiune.

2261 afișări
Imaginea articolului Ţara care înăspreşte regulile privind piloţii care pleacă să lucreze pentru companii aeriene străine

Europa se confruntă în această vară cu cozi deosebit de lungi la aeroporturi, în parte din cauza lipsei de personal pentru a face faţă revenirii cererii după restricţiile pandemice.

Autoritatea turcă a precizat că o scrisoare de consimţământ din partea angajatorului va fi necesară pentru piloţii care doresc să lucreze pentru companiile aeriene străine, notează Reuters.

Dacă un pilot demisionează fără o scrisoare de consimţământ, cererea sa nu va fi procesată timp de 6 luni de către autoritate.

Traficul aerian şi numărul de pasageri se apropie de nivelurile de dinainte de izbucnirea epidemiei în Turcia, potrivit datelor oficiale.

Sindicatul Hava-Is, care a declarat că noul regulament este o intervenţie asupra libertăţii de muncă şi a drepturilor individuale ale piloţilor, se va întâlni cu oficiali ai Ministerului Transporturilor şi ai aviaţiei civile pentru a discuta modificările.

Hava-Is a declarat că există o cerere serioasă de piloţi turci din partea ţărilor din Golf şi a transportatorilor aerieni nord-americani.

În Turcia sunt 10.525 de piloţi de aeronave, potrivit datelor autorităţii aviatice.

Luna trecută, Germania a declarat că va accelera eliberarea permiselor de muncă şi a vizelor pentru câteva mii de lucrători străini din aeroporturi, în principal din Turcia, pentru a contribui la reducerea haosului de vară în ceea ce priveşte călătoriile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici