Ţara care vrea să creeze un ”paşaport de vaccinare”. În ce format va fi acesta

  • Danemarca lucrează la un ”paşaport de vaccinare” digital pentru persoanele care au fost vaccinate anti-COVID-19, o dovadă care le poate permite să călătorească în ţările în care este necesar un astfel de document în timpul pandemiei.
  • Ministerul a subliniat necesitatea de a investiga în continuare dacă persoanele care au fost vaccinate mai pot transmite virusul şi cât durează efectul vaccinului înainte de a fi necesară o altă doză.
  • Danemarca a început să vaccineze persoanele în vârstă şi personalul sanitar la sfârşitul lunii decembrie.
3294 afișări
Imaginea articolului Ţara care vrea să creeze un ”paşaport de vaccinare”. În ce format va fi acesta

Danemarca vrea să creeze un ”paşaport de vaccinare”. În ce format va fi acesta

„Este de aşteptat ca unele ţări să ceară dovada vaccinării la intrarea pe teritoriul acestora. Un paşaport danez de vaccinare poate fi folosit”, a afirmat Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat.

Paşaportul poate fi lansat în primele luni ale acestui an şi va putea fi accesat prin intermediul site-ului de sănătate publică, a spus ministerul, potrivit Reuters.

Este posibil ca acesta să poată fi accesat într-o aplicaţie specială, însă nu se ştie sigur.

Estonia a declarat anul trecut că testează un „paşaport digital de imunitate” pentru a-i urmări pe cei care s-au recuperat după COVID-19 şi s-au imunizat într-o oarecare măsură, deşi au rămas întrebări dacă şi pentru cât timp oamenii rămân protejaţi.

Până acum s-a reuşit vaccinarea a 1% din populaţie, fapt ce situează Danemarca în faţa majorităţii ţărilor europene.

Vaccinările în cele aproximativ 900 de instituţii de îngrijire medicală din toată ţara ar trebui să se încheie vineri.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat anul trecut că lucrează la un certificat de vaccinare electronic, un „cartonaş galben inteligent”, o versiune digitală a carnetelor de vaccinare galbene, utilizate în multe ţări.

Compania aeriană australiană Qantas a declarat în noiembrie că va insista pe viitor ca pasagerii să fie vaccinaţi anti-COVID-19 înainte de fiecare zbor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici