Ţara cu cele mai curate ape din Uniunea Europeană. Scor perfect, de 100%, la 1.400 kilometri de România

  • Agenţia Europeană de Mediu a publicat clasamentul ţărilor cu cele mai curate ape pentru înot.
  • Cipru ocupă prima poziţie a topului european, cu un scor perfect, de 100%.
  • Statul insular din Marea Mediterană speră ca sezonul estival 2021 să salveze economia ţării.
  • În România, 70% din apele analizate, 50 la număr, au primit calificativul „excelent”.
30818 afișări
Imaginea articolului Ţara cu cele mai curate ape din Uniunea Europeană. Scor perfect, de 100%, la 1.400 kilometri de România

FOTO: Peyia, Cipru. Sursa: Profimedia

Veşti bune pentru Guvernul şi locuitorii din Cipru, cât şi pentru turiştii care visează de când a început pandemia COVID să înoate în ape limpezi, sub soarele torid al verii. Marţi, 1 iunie, autorităţile europene au clasat ţara pe primul loc în topul statelor membre UE cu cele mai curate ape pentru înot, releatează Associated Press.
 
Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, pentru sezonul 2020 Cipru a primit un scor perfect, de 100%, pentru calitatea excelentă a apei din 112 spaţii de înot situate în jurul insulei. Zonele respective au fost testate anul trecut, în perioada 1 mai-31 octombrie.
 
Cipru a întrecut Austria, Grecia şi Malta, care s-au clasat pe următoarele poziţii ale clasamentului. În România, 70% din apele analizate au primit calificativul „excelent”, în timp ce 26% - „bine” şi 4% - „suficient”.
 
Impulsul turistic e bine-venit pentru ţara din Marea Mediterană, care încearcă să atragă cât mai mulţi vizitatori în sezonul estival 2021. Anul trecut, cifrele au aratat o scădere abruptă, de 84%, faţă de 2019, prăbuşire record înregistrată în rândul sosirilor pe insulă.
 
Situaţia din 2020 e cu atât mai dramatică având în vedere faptul că turismul reprezintă 13% din produsul intern brut al Ciprului, iar oficialii susţin că un alt sezon dezastruos ar fi imposibil de depăşit.
 
„Există o corelaţie directă între calitatea apei şi turism”, spune ministrul Mediului, Costas Kadis, care subliniază importanţa economică a acestei veşti pentru Cipru.
 
Cipru ocupă al treilea loc la nivel european din punctul de vedere al procentului de populaţie care a primit până acum cel puţin o doză de vaccin anti-COVID.

TOP ţări din Europa cu cele mai bune ape de înot

  1. Cipru
  2. Austria
  3. Grecia
  4. Malta

FOTO: The Guardian

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici