Ţara europeană care lansează o aplicaţie pentru mobile anti-coronavirus. Ce funcţii deţine instrumentul minune

Fiind una dintre primele ţări care a relaxat măsurile de izolare, Norvegia a venit cu o idee ingenioasă şi a lansat o aplicaţie mobile împotriva noului coronavirus.

564 afișări
Imaginea articolului Ţara europeană care lansează o aplicaţie pentru mobile anti-coronavirus. Ce funcţii deţine instrumentul minune

Ţara europeană care lansează o aplicaţie mobile anti-coronavirus. Ce funcţii deţine instrumentul minune

 

Conform Bloomberg, aplicaţia funcţionează prin utilizarea geolocalizării pentru a evita o posibilă accentuare a epidemiei cu noul coronavirus în ţară. Numele aplicaţiei este Smittestopp, care în limba norvegiană înseamnă Stop infectării” şi este dezvoltată pe plan local. Atribuţiile aplicaţiei sunt dedicate în special ajutorării autorităţilor pentru o mai bună cunoaştere despre accentuarea epidemiei şi de asemenea, aceasta mai are funcţia de a-l avertiza pe utilizator dacă a fost în contact cu o persoană contaminată cu noul coronavirus.
 
Oficialii guvernului de la Oslo recomandă folosirea acestei aplicaţii, care poate uşura munca oamenilor şi în acelaşi timp asigurarea protecţiei. „Pentru a reuşi revenirea la o viaţă mai normală menţinând infecţia sub control, va trebui să contribuim cu toţii, mai ales prin utilizarea acestei aplicaţii”.
 
Smittestopp poate fi descarcat pe bază de voluntariat şi le va trimite utilizatorilor un avertisment dacă s-au situat mai mult de 15 minute la mai puţin de 2 m de o persoană infectată. Aplicaţia păstrează secret identitatea persoanei respective.
 
Aplicaţia a fost aprobată de Ministrul sănătăţii norvegian, Bent Hoie, care a spus că respectă reglementările europene în materie de protecţie a datelor.
În Norvegia, sunt 6.905 de cazuri de infectare, 152 de decese şi 32 de pacienţi recuperaţi. Norvegia a adoptat o strategie de semi-izolare şi anunţat ridicarea treptată a restrciţiilor de izolare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici