Ţara în care Biserica Ortodoxă ignoră complet starea de carantină şi îi cheamă pe credincioşi la slujba de Înviere. Autorităţile se tem

  • Biserica Ortodoxă din Georgia a oficiat slujbe cu public pe timpul carantinei şi va face la fel şi în noaptea de Înviere
  • Autorităţile de la Tbilisi au interzis adunările mai mari de 3 persoane, dar în biserici oamenii tot s-au strâns
  • Experţii din domeniul sănătăţii se tem de o explozie a cazurilor după Paşte
5541 afișări
Imaginea articolului Ţara în care Biserica Ortodoxă ignoră complet starea de carantină şi îi cheamă pe credincioşi la slujba de Înviere. Autorităţile se tem

Ţara în care Biserica Ortodoxă ignoră complet starea de carantină şi îi cheamă pe credincioşi la slujba de Înviere. Mitropolit: "Virusul nu se transmite în Sfânta Biserică"

Biserica Ortodoxă din Georgia a ales să nu se supună stării de carantină, scrie CNN. Sursa citată notează că, deşi în Georgia au fost interzise adunările mai mari de 3 persoane, în biserici slujbele au adunat grupuri lărgite. De Înviere, preoţii îi aşteaptă pe credincioşi la slujbă.
 
În Georgia, autorităţile au închis şcolile pe 29 februarie, când bilanţul era de doar 3 îmbolnăviţi cu coronavirus. De atunci, ţara a reuşit să ţină piept cu brio epidemiei de COVID-19, înregistrând doar 385 de cazuri pozitive şi 3 decese.
 
Acum, specialiştii în epidemiologie se tem de ce e mai rău şi speră ca la Tbilisi şi în celelalte oraşe gruzine să nu aibă loc o explozie a cazurilor. Motivul? Biserica din această ţară va oficia slujbele de Paşte cu public.
 
CNN scrie că încă de duminica trecuta mii de georgieni au luat drumul bisericii, pentru a asista la slujbele de Florii, primind la final Sfânta Împărtăşanie cu aceeaşi linguriţă.
 
"Nu este posibil ca virusul să se răspândească în Sfânta Biserică. Îi vindecăm pe oameni, nu îi îmbolnăvim", a spus mitropolitul Gerasim.
 
CNN notează că guvernul şi Biserica din Georgia au încheiat în ultimul moment un protocol privind nişte norme de siguranţă, iar poliţiştii vor veghea asupra ritualului din noaptea de Paşte.
 
În bisericile mari, credincioşii vor fi aşezaţi la 2 metri unul de celălalt, iar în cazul bisericilor mai mici vor rămâne în curte.
 
"Nu mă miră că Biserica nu se gândeşte la pericol. Ce mă uimeşte este decizia guvernului de a-i lăsa, în ciuda tuturor măsurilor bune luate până acum. Pare că totul a fost degeaba", a spus Tamuna Khoshtaria, cercetător la Caucasus Research Resource Center Georgia.
 
În Rusia, Biserica le-a transmis credincioşilor să stea acasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici