Ţara săracă în care oamenii vor munci doar două zile pe săptămână

Guvernul din Venezuela a impus adoptarea unui plan în care angajaţii din sectorul public au voie să lucreze doar două zile pe săptămână, într-o încercare de a rezolva criza energetică cu care se confruntă ţara, informează Gândul.

1422 afișări
Imaginea articolului Ţara săracă în care oamenii vor munci doar două zile pe săptămână

Ţara săracă în care oamenii vor munci doar două zile pe săptămână (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Vice-preşedintele Aristobulo Isturiz a anunţat că funcţionarii publici trebuie să vină la muncă doar în zilele de luni şi marţi.

"Nu se va munci în sectorul public în zilele de miercuri, joi şi vineri, cu excepţia sarcinilor fundamentale", a declarat acesta.

Aceasta nu este prima măsură luată de preşedintele Nicolas Maduro în încercarea de a diminua consumul de electricitate. 2,8 milioane de angajaţi la stat primiseră deja toate zilele de vineri libere în lunile aprilie şi mai, însă se pare că această măsură nu a fost de ajuns.

Preşedintele a anunţat că ţara a fost afectată foarte rău de fenomenul El Nino şi că situaţia se va remedia în momentul în care vor reveni ploile.

"Cerem ajutor internaţional, tehnic şi financiar, pentru a schimba situaţia", a declarat acesta.

Maduro a menţionat că mai multe ţări din regiune au fost afectate de El Nino, însă Venezuela are cel mai mare consum de energie, iar din acest motiv este mai afectată.

Între măsurile luate în ultima perioadă se numără darea ceasului înainte cu jumătate de oră sau tăierea curentului timp de patru ore pe zi, scrie Gândul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici