Ţara vandalizată de hoţii care profită de pe urma coronavirusului: „Sistemul de justiţie penală nu este în concediu"

Preşedintele statului Africa de Sud, Cyril Ramaphosa, a oferit un comunicat de presă referitor la situaţia actuală din statul african şi are un avertisment pentru oamenii care încearcă să profite de pe urma carantinei.

2165 afișări
Imaginea articolului Ţara vandalizată de hoţii care profită de pe urma coronavirusului: „Sistemul de justiţie penală nu este în concediu"

Ţara vandalizată de hoţii care profită de pe urma coronavirusului: „Sistemul de justiţie penală nu este în concediu"

 

Potrivit news24, Cyril Ramaphosa a oferit acest comunicat de presă deoarece au fost raportate mai multe distrugeri de bunuri publice, printre care şcolile jefuite, vandalizate şi incendiate sau furturile de cabluri de electricitate, care au provocat daune asupra infrastructurii.
 
„Este condamnabil că sunt criminali care profită de această perioadă pentru a încălca legea, într-un moment în care autorităţile însărcinate cu aplicarea legii sunt ocupate cu susţinerea efortului naţional de a controla pandemia. Vandalizarea proprietăţii publice în timp ce toată ţara se confruntă cu greutăţi din cauza izolării demonstrează o profundă lipsă de respect şi desconsideraţie faţă de majoritatea sud-africanilor care respectă legea."
 
Cyril Ramaphosa are un mesaj dur pentru cei care vor să profite de pe urma pandemiei cu coronaviurs şi îi avertizează că autorităţile patrulează şi îşi fac datoria.
 
„Am un mesaj pentru criminalii care cred că pot să profite. Sistemul de justiţie penală nu este în concediu şi autorităţile se vor ocupa de cei care încalcă legea", a mai spus preşedintele.
 
Africa de Sud, cu peste 1.600 de cazuri de coronavirus şi 11 decese, a impus carantină pentru 3 săptămâni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici