Ţările care ascund morţii de coronavirus. Raportează cifre false privind numărul de infectări sau decese

  • Mai multe state oferă informaţii eronate privind numărul de infectări sau decese provocate de COVID-19
  • În Iran, numărul deceselor ar fi triplu faţă de ce a transmis Guvernul
  • Şi în Coreea de Nord situaţia reală pare mult diferită faţă de cea expusă de autorităţi.
6071 afișări
Imaginea articolului Ţările care ascund morţii de coronavirus. Raportează cifre false privind numărul de infectări sau decese

Profimedia

 

În Iran, o scurgere de informaţii arată că autorităţile au raportat mai puţine decese cauzate de coronavirus decât în realitate, notează BBC. Astfel, numărul total de morţi ar fi de trei ori mai mare decât numerele pe care le raportează autorităţile.
 
Până la 20 iulie, Iranul ar fi avut aproape 42.000 de morţi din cauza coronavirusului. Totuşi, raportările ministrului Sănătăţii menţionează doar 14.405 decese. Primul deces COVID-19 din Iran a fost anunţat pe data de 22 ianuarie, conform unor documente medicale, după aproximativ o lună de la raportarea primului caz de îmbolnăvire.
 
În Coreea de Nord, autorităţile au negat prezenţa vreunui caz de infectare cu COVID-19 pentru o bună perioadă, iar rapoartele cu 0 îmbolnăviri date de Guvernul de la Phenian au fost văzute cu suspiciune de organizaţiile internaţionale.
 
Acum nouă zile, Coreea de Nord anunţa un prim caz "suspectat" de COVID-19, al unui bărbat fugit în Coreea de Sud cu trei ani în urmă şi care acum ar fi revenit în ţară. 
 
Până acum, la nivel global au fost înregistrate peste 18 milioane de cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus, dintre care aproape 700.000 de decese. Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, aproximativ 5 milioane, sunt în SUA, urmată de Brazilia şi India. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici