Ţările care au anulat exportul de făină, ulei de florea-soarelui şi orez în plină pandemie de coronavirus

Cele mai importante state ale lumii se confruntă cu numeroase probleme cauzate de pandemia globală de coronavirus şi au luat măsuri pentru a proteja cât mai bine populaţia.

5406 afișări
Imaginea articolului Ţările care au anulat exportul de făină, ulei de florea-soarelui şi orez în plină pandemie de coronavirus

Ţările care au anulat exportul de făină, ulei de florea-soarelui şi orez

O decizie pe care au luat-o mai multe state a fost legată de producerea mărfii destinate pentru export, şi anume că nu o vor mai face şi că se vor concentra pe rezerva internă de produse pentru a aproviziona supermarketurile, în cazul în care situaţia actuală legată de pandemia de coronavirus devine din ce în ce mai dificilă.

Conform Bloomberg, Kazahstan, unul dintre cei mai mari exportatori de făină şi grâu din lume, a interzis exportul acestor alimente alături de altele, inclusiv morcovii, zahărul şi cartofii. Vietnamul a suspendat temporar noi contracte de export de orez, iar Serbia a oprit exportul de ulei de floarea soarelui şi a altor alimente.
 
Tim Benton, Directorul Cercetărilor pentru Riscuri Emergente, al Cahtham House Londra este de părere că aceste decizii sunt pentru a păstra o siguranţă cât mai eficientă şi că aceste măsuri nu trebuie considerate motive de panică. Totuşi, acesta consideră că deciziile luate vor duce la raţionalizarea alimentelor în contextul actualei pandemii de coronavirus.
 
„Începem să observăm ce se îmtâmplă deja, iar ce putem noi să vedem este că această izolare va duce la evenimente tragice. De pildă, puteţi observa raţionamentul de război, balanţa preţurilor şi stocarea internă”. a spus Tim Benton.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici