Ţările NATO sunt ameninţate. Lukaşenko spune că nu ar ezita să folosească armele nucleare ale Rusiei

Preşedintele bielorus Aleksandr Lukaşenko a declarat marţi că nu ar ezita să ordone folosirea armelor nucleare tactice ale Rusiei care urmează să fie amplasate în Belarus dacă ţara sa se va confrunta cu o agresiune.

886 afișări
Imaginea articolului Ţările NATO sunt ameninţate. Lukaşenko spune că nu ar ezita să folosească armele nucleare ale Rusiei

Sursa foto: Mediafax Foto

La începutul acestui an, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat transferul de arme nucleare cu rază scurtă de acţiune în Belarus, vecinul şi aliatul Moscovei, într-o mişcare considerată pe scară largă drept un avertisment pentru Occident, care şi-a intensificat sprijinul militar pentru Ucraina, informează The Associated Press.

Putin a subliniat că Rusia va păstra controlul asupra acestora, dar declaraţia lui Lukaşenko a contrazis acest lucru.

"Doamne fereşte să fiu nevoit să iau decizia de a folosi aceste arme astăzi, dar nu va exista nicio ezitare dacă ne vom confrunta cu o agresiune", a declarat Lukaşenko, cunoscut pentru declaraţiile sale fanfaronice, potrivit agenţiei de ştiri de stat din Belarus BELTA.

Lukaşenko a subliniat că el a fost cel care i-a cerut lui Putin să transfere arme nucleare în Belarus. El a argumentat că mişcarea a fost necesară pentru a descuraja o potenţială agresiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici