Task Force întrunit în România, la MAE, pentru situaţia din Israel

  • Ministerul român al Afacerilor Externe condamnă cu fermitate tirurile de rachetă lansate din Fâşia Gaza, care vizează zone civile locuite din Israel.
  • MAE precizează că a fost constituit un Task Force, care s-a întrunit de urgenţă pentru monitorizarea permanentă şi evaluarea situaţiei din Israel.
2262 afișări
Imaginea articolului Task Force întrunit în România, la MAE, pentru situaţia din Israel

„Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei din Israel şi condamnă cu fermitate tirurile de rachetă lansate din Fâşia Gaza, care vizează zone civile locuite din Israel. MAE regretă profund toate pierderile de vieţi înregistrate în ultimele zile în rândul populaţiei civile, acestea trebuind evitate cu orice preţ. Aceste evoluţii au potenţialul de a deteriora grav situaţia de securitate din regiune, fiind necesară evitarea unei escaladări suplimentare a tensiunilor”, transmite MAE.

Potrivit diplomaţiei române, realizarea unei păci durabile în regiune rămâne un obiectiv esenţial.

„În acest sens, România aminteşte ataşamentul faţă de valorile dreptului internaţional şi reiterează susţinerea pentru implementarea soluţiei celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate ca singura opţiune viabilă de natură să răspundă aspiraţiilor legitime ale părţilor. Totodată, MAE precizează că, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la nivelul instituţiei, a fost constituit un Task Force care s-a întrunit de urgenţă pentru monitorizarea permanentă şi evaluarea situaţiei, precum şi identificarea principalelor direcţii de acţiune menite să sprijine cetăţenii români şi membrii de familie ai acestora care se află în zona afectată de conflict”, potrivit comunicatului MAE.

Până la acest moment, misiunile diplomatice ale României la Tel Aviv şi Ramallah nu au primit nicio solicitare de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români.

Potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe păstrează evoluţiile din teren în atenţia sa prioritară şi este pregătit să acorde asistenţă consulară în caz de necesitate.

Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români din regiune să manifeste atenţie şi vigilenţă sporite, precum şi precauţie, cu evitarea zonelor declarate în stare de urgenţă. MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah: +970-(0) 59 201 3761, precum şi la numerele de telefon ale Ambasadei României la Tel Aviv: +972 3 529 0613; +972 3 5244644; +972 3 5242482, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279.

Tensiunile dintre israelieni şi palestinieni s-au intensificat şi mai mult, în condiţiile în care militanţii palestinieni din Gaza au tras sute de rachete în Israel, care a răspuns cu atacuri aeriene asupra enclavei, pe măsură ce tulburările s-au răspândit în oraşe, relatează CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici