Tatăl Dariei Dugina îi aduce un omagiu fiicei asasinate: A murit pentru Rusia

  • Ultra-naţionalistul rus Alexander Dugin i-a adus marţi un omagiu fiicei sale, după ce aceasta a fost ucisă într-un atentat cu maşină capcană la Moscova.
  • Filosoful rus a spus că Daria „a murit pentru Rusia”, potrivit Sky News.
826 afișări
Imaginea articolului Tatăl Dariei Dugina îi aduce un omagiu fiicei asasinate: A murit pentru Rusia

Sâmbătă, Daria Dugina a fost ucisă când o bombă a aruncat în aer maşina pe care o conducea.

Serviciul de securitate rus FSB a acuzat agenţiile de informaţii ucrainene că au pus la cale uciderea tinerei de 29 de ani, lucru pe care Kievul îl neagă.

În timpul slujbei de marţi pentru Daria Dugina, tatăl ei, care a susţinut ani de zile crearea unui nou imperiu rusesc care ar absorbi teritoriul unor ţări precum Ucraina, a declarat îndureraţilor că fiica sa a murit pentru Rusia.

„Dacă moartea ei tragică a atins pe cineva, ea i-ar fi cerut să apere Ortodoxia (rusă - n.r.) sacră, poporul şi Patria. Ea a murit pentru Rusia, în patria mamă şi pe linia frontului care nu este în Ucraina, ci aici”, a spus ultra-naţionalistul rus.

Konstantin Malofeyev, un prieten apropiat al familiei şi un magnat ultra-naţionalist, a dat tonul pentru multe dintre omagiile care au urmat din partea politicienilor ruşi, salutând-o pe femeia ucisă ca pe o martiră a cărei moarte a făcut cu atât mai importantă victoria Rusiei împotriva Ucrainei.

„Oamenii care luptă împotriva noastră nu înţeleg că poporul rus nu este format doar din cei care sunt în viaţă acum. Ci este alcătuit din cei care au trăit înaintea noastră şi vor trăi şi după aceea. Iar noi vom deveni mai puternici cu sângele martirilor noştri”, a spus Malofeyev.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care îi acordă Ordinul Prieteniei post-mortem jurnalistei şi activistei publice ruse Daria Dugina, pentru curaj şi devotament, a anunţat luni serviciul de presă al Kremlinului, citat de Agenţia de presă TASS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
daria dugina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici