Tatăl lui Anders Breivik, păzit de jandarmi în vila sa din sudul Franţei

Tatăl presupusului autor al atacurilor din Norvegia, Anders Behring Breivik, se afla în continuare luni, în vila sa din Cournarel, în sudul Franţei, unde locuieşte cu cea de a doua soţie a sa, sub protecţia jandarmilor.

521 afișări
Imaginea articolului Tatăl lui Anders Breivik, păzit de jandarmi în vila sa din sudul Franţei

Tatăl lui Anders Breivik, păzit de jandarmi în vila sa din sudul Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorul din Carcassonne, Antoine Leroy, a subliniat că jandarmii se află încă de duminică, cu titlu preventiv, în apropierea casei ocupată de Jens Breivik.

"Nu există niciun indiciu care să sugereze că există cea mai mică ameninţare la adresa sa. Este doar o măsură de prevenţie. Au existat zvonuri despre o percheziţie, dar sunt absolut inexacte, nu a existat niciun eveniment judiciar la Cournarel", a declarat procurorul Republicii.

Duminică seara, în faţa vilei au fost văzuţi militari din cadrul Legiunii Străine, pentru că unul dintre ei şi-a oferit serviciile ca traducător, a anunţat procurorul.

Jandarmii prevăd o acţiune pe termen lung, în vederea supravegherii împrejurimilor casei cuplului, în acest sat liniştit, de 600 de locuitori, situat în apropiere de oraşul Limoux.

Într-un interviu difuzat duminică de publicaţia norvegiană Verdens Gang, Jens Breivik a declarat că se află în stare de şoc. Pensionarul nu şi-a văzut fiul de mai mulţi ani şi a descoperit citind ziarele pe Internet că acesta a recunoscut că este autorul atacurilor de la Oslo şi de pe insula Utoeya, soldate cu 93 de morţi.

De atunci, Jens Breivik refuză să stea de vorbă cu presa, în pofida solicitărilor jurnaliştilor, care aşteaptă în faţa casei sale, sperând să obţină o declaraţie.

Duminică, soţia lui Jens Breivik, Wanda, a încercat să lanseze o diversiune, afirmând că soţul său a părăsit locuinţa de dimineaţă, pentru a pleca în Spania.

"Am petrecut o noapte oribilă. Eu nu am dormit. Soţul meu a plecat duminică dimineaţa în Spania (pentru a scăpa de presiunea mediatică)", declara ea, în lacrimi. "Eu nu l-am văzut niciodată pe fiul său", a adăugat, în norvegiană, cea de a doua soţie a lui Jens Breivik. Acesta a divorţat de mama lui Anders Behring Breivik, potrivit traducerii unei jurnaliste de la un post norvegian de televiziune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici