Tayyip Erdogan promite impunerea unor zone sigure în Siria, la est de Eufrat

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat că va impune mai multe zone sigure în Siria, la est de râul Eufrat, pe modelul celor create în nord-vestul ţării, au transmis luni mai multe publicaţii naţionale, citate de Reuters.

756 afișări
Imaginea articolului Tayyip Erdogan promite impunerea unor zone sigure în Siria, la est de Eufrat

Tayyip Erdogan promite impunerea unor zone sigure în Siria, la est de Eufrat

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, în perioada ce urmează vom mări numărul zonelor sigure în Siria, care vor cuprinde şi zonele din estul râului Eufrat”, a declarat Erdogan în timpul unei vizite în New York.

Turcia a condus mai multe operaţiuni militare pentru a prelua controlul regiunii Afrin din Siria, controlată momentan de miliţia kurdă YPG, considerată de autorităţile de la Ankara o organizaţie teroristă.

YPG controlează de asemenea şi regiunile din estul râului Eufrat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici