Tbilisi susţine că armata georgiană este în mare parte distrusă

Armata georgiană a înregistrat pierderi grele şi forţele ruse au distrus o mare parte din armamentul său, între care trei nave ale pazei de coastă, a declarat marţi secretarul general al Consiliului de securitate georgian, Aleksandr Lomaia.

73 afișări
Imaginea articolului Tbilisi susţine că armata georgiană este în mare parte distrusă

Tbilisi susţine că armata georgiană este în mare parte distrusă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem pierderi grele în rândul trupelor noastre. O parte importantă a echipamentului şi a armamentului nostru a fost distrusă de zdrobitoarea forţă rusă", a declarat oficialul în cadrul unei conferinţe telefonice.

El a declarat că trei nave ale pazei de coastă au fost distruse marţi în portul Poti, de la Marea Neagră.

"Totuşi, ne-am putut păstra elementele centrale ale armatei şi am reuşit să ne regrupăm în apropiere de capitală pentru a o proteja", a adăugat Lomaia.

Oficialul a acuzat din nou Rusia de continuarea bombardamentelor, menţionânt "cel puţin 14 morţi în rândul civililor", în timp ce preşedintele rus Dmitri Medvedev a anunţat încheierea operaţiunilor militare în Georgia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici