Teheranul a început liberalizarea accesului la internet pentru iranieni, după cinci zile de sistare

Autorităţile din Iran au început joi să relaxeze restricţiile asupra accesului la internet impuse în urmă cu cinci zile cetăţenilor pentru a combate mişcarea de protest ca reacţie la creşterea tarifului pentru carburanţi, conform surselor locale de ştiri, citate de postul Al Jazeera.

392 afișări
Imaginea articolului Teheranul a început liberalizarea accesului la internet pentru iranieni, după cinci zile de sistare

Teheranul a început liberalizarea accesului la internet pentru iranieni, după cinci zile de sistare

Măsura adoptată de Consiliul Naţional pentru Securitate de la Teheran, menită să contracareze amplificarea manifestaţiilor publice, a blocat accesul la internet în întreg statul iranian pentru cinci zile consecutive. Conform agenţiei locale de ştiri Fars, „internetul este restabilit gradual în ţară”, fiind reactivat în anumite zone. Conform unui specialist local în cibernetică, accesul pe întreg teritoriul iranian ar putea fi recuperat în două săptămâni.

Elita foţelor de securitate din Iran, Garda Revoluţionară, a transmis joi revenirea calmului în ţară, ca urmare a încetării mişcărilor de protest.

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a informat miercuri că protestele au fost reprimate, într-un demers ce reprezintă o victorie asupra inamicilor străini, în contextul demonstraţiilor declanşate, în urmă cu o săptămână, de creşterea tarifului pentru carburanţi.

Taguri:
iran,
proteste,
internet

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici