Teheranul a testat o rachetă menită să trimită un satelit pe orbită - TV

Iranul a lansat luni o rachetă menită să trimită pe orbită primul satelit de cercetare de fabricaţie internă, anul viitor, a anunţat televiziunea de stat, iniţiativă care va alimenta cel mai probabil temerile statelor occidentale cu privire la planurile nucleare ale Teheranului.

1 afișare
Imaginea articolului Teheranul a testat o rachetă menită să trimită un satelit pe orbită - TV

Teheranul a testat o rachetă menită să trimită un satelit pe orbită - TV

Capacitatea de a lansa sateliţi pe orbită ar putea demonstra progresele înregistrate de Iran în tehnologia rachetelor, deşi presa oficială a oferit puţine detalii în acest sens.

Televiziunea de stat a anunţat că racheta a fost lansată, însă nu a transmis imagini care să înfăţişeze evenimentul. Anterior, televiziunea transmisese imagini care înfăţişau o rachetă pe un lansator, pe un teren viran.

Potrivit televiziunii, satelitul, numit Omid (Speranţă), va fi lansat anul viitor, conform calendarului iranian, care se va încheia în martie 2009.

"Trebuie să avem o prezenţă activă şi influentă în spaţiu", a declarat preşedintele Mahmoud Ahmadinejad, în cadrul unei ceremonii televizate, înainte de lansare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici