Telefoanele mobile şi alimentaţia, responsabile de numărul mare de violuri în India

Un politician indian, Binay Bihari, a sugerat că telefoanele mobile şi alimentaţia care nu se mai bazează pe produse vegetale sunt de vină pentru creşterea numărului de violuri în ţară, deoarece acestea "poluează" mintea.

150 afișări
Imaginea articolului Telefoanele mobile şi alimentaţia, responsabile de numărul mare de violuri în India

Telefoanele mobile şi alimentaţia, responsabile de numărul mare de violuri în India (Imagine: Shutterstock)

"Mulţi studenţi folosesc greşit telefoanele mobile utiându-se la filme pentru adulţi sau ascultând cântece obsecene care le poluează mintea", a declarat Bihari, care este ministru pentru Artă, Cultură şi Tineret în statul Bihar. "Faci o vizită surpriză în orice şcoală şi găseşti telefoane mobile scumpe în mâinile elevilor din clasele superioare", a adăugat el, relatează The Independent, în ediţia electronică de miercuri.

Potrivit India Times, Bihari a citat mesajele text cu conotaţie sexuală ca având o contribuţie la creşterea numărului de cazuri de viol în ultimele luni.

De asemenea, el susţine că alimentaţia care nu se mai bazează pe produse vegetale a jucat un rol în acest sens deoarece i-a făcut pe tineri mai intempestivi şi mai furioşi, în timp ce alimentaţia vegetariană curăţă trupul şi mintea.

Ministrul a recunoscut că telefoanele mobile au avantajele lor, dar susţine interzicerea lor în şcoli.

Bihari nu este primul politician care vorbeşte despre incidenţa cazurilor de viol în ţară. În iunie, Babulal Gaur, membru al partidului de guvernământ BJP, a declarat că violul poate fi considerat infracţiune doar dacă este raportat la poliţie. Totodată, în timpul recentelor alegeri, liderul unui partid regional, Mulayam Singh Yadav, a criticat schimbările legislative care prevăd pedeapsa cu moartea pentru viol în grup, afirmând: "Băieţii comit greşeli: Vor fi spânzuraţi pentru viol?".

Un viol are loc în India la fiecare 21 de minute, în medie, dar eşecul autorităţilor arată că aceste infracţiuni nu sunt raportate sau investigate corespunzător de cele mai multe ori, susţin grupurile de apărare a drepturilor omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici