Temperaturi glaciale în Coreea de Sud: Guvernul a cerut funcţionarilor să poarte lenjerie de corp călduroasă pentru a face economie de energie

Guvernul sud-coreean a cerut funcţionarilor săi şi angajaţilor societăţilor publice să "dea un exemplu" reducând consumul de energie pentru încălzire şi să poarte lenjerie de corp călduroasă, pentru a face economii, în contextul în care în ţară se înregistrează temperaturi glaciale.

57 afișări
Imaginea articolului Temperaturi glaciale în Coreea de Sud: Guvernul a cerut funcţionarilor să poarte lenjerie de corp călduroasă pentru a face economie de energie

Temperaturi glaciale în Coreea de Sud: Guvernul a cerut funcţionarilor să poarte lenjerie de corp călduroasă pentru a face economie de energie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Economiei a cerut ca toate ministerele, întreprinderile şi instituţiile publice să întrerupă alimentarea cu căldură de la ora locală 11.00 (4.00, ora României) şi până la prânz (5.00, ora României), şi între orele 17.00 şi 18.00 (10.00-11.00, ora României), potrivit unui plan de urgenţă în vederea economisirii de energie.

În clădirile guvernamentale, temperatura interioară trebuie să fie sub 18 grade, iar angajaţii şi funcţionarii sunt încurajaţi să poarte lenjerie călduroasă pentru a se proteja de frig, a adăugat ministerul.

"În birouri este mai degrabă frig, având în vedere temperaturile recomandate. Funcţionarii, fie că li se recomandă sau nu, vor ajunge să poarte lenjerie" de corp foarte călduroasă, a declarat luni un oficial din cadrul unui minister, Roh Keon-Ki.

Unii oficiali vor supraveghea nivelul temperaturii din clădiri, cu scopul respectării consemnelor, a adăugat el.

"Dorim să dăm exemplu, pentru că ţara riscă să se confrunte cu o gravă lipsă de electricitate, dacă ritmul" consumului actual destinat încălzirii continuă, a adăugat oficialul citat.

La Seul, temperaturile au atins, duminică, cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, de minus 17,8 grade. Porţiuni întregi ale râului Han, care traversează capitala sud-coreeană, sunt îngheţate.

Duminică, la Busan, cel mai important port din sud-est, temperatura era de minus 12,8 grade, cel mai scăzut nivel din ultimii 96 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici