Temperaturile extreme din Canada întreţin lanţul incendiilor de vegetaţie. Valul de căldură a triplat numărul morţilor de acest fel într-o singură săptămână

  • Marţi, în localitatea Lytton s-a înregistrat cea mai înaltă temperatură din Canada.
  • Peste 130 de incendii de vegetaţie - alimentate de fulgere - afectează vestul Canadei.
  • Valul de căldură ar fi contribuit la 719 decese din ultima săptămână. Numărul morţilor este „de trei ori mai mare” decât media din aceeaşi perioadă a anului.
478 afișări
Imaginea articolului Temperaturile extreme din Canada întreţin lanţul incendiilor de vegetaţie. Valul de căldură a triplat numărul morţilor de acest fel într-o singură săptămână

Temperaturi extreme şi incendii de vegetaţie în Canada

Guvernul federal a anunţat că va trimite avioane militare pentru a asista serviciile de urgenţă din Columbia Britanică. Acestea luptă să controleze incendiile.

La începutul acestei săptămâni, oamenii au trebuit să părăsească localitatea Lytton, care a înregistrat marţi cea mai înaltă temperatură din Canada, de 49,6 grade Celsius. Ulterior, localitatea a fost distrusă de un incendiu.

„În aproximativ 15 minute întregul oraş a fost cuprins de flăcări", a declarat primarul Polderman pentru BBC.

Vineri, British Columbia Wildfire Service a declarat că 136 de incendii erau active în toată provincia şi că au fost înregistrate aproximativ 12.000 de fulgere în ziua precedentă. „Multe dintre acele fulgere au lovit în apropierea comunităţilor", a declarat directorul operaţiunilor, Cliff Chapman.

Alte sute de rezidenţi au fost avertizaţi că ar putea fi nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

Ministrul Apărării al Canadei, Harjit Sajjan, a declarat că guvernul va oferi asistenţă, inclusiv elicoptere militare şi personal pentru a ajuta la combaterea incendiilor şi a ajunge la persoanele ameninţate de flăcări.

Incendiile au forţat închiderea mai multor autostrăzi în ambele sensuri.

Autorităţile medicale au anunţat că valul de căldură ar fi contribuit la 719 decese din ultima săptămână - un număr „de trei ori mai mare” decât media din aceeaşi perioadă a anului.

În ultimele zile au fost înregistrate temperaturi anormal de ridicate în zone din America de Nord. Experţii spun că se aşteaptă ca schimbările climatice să crească frecvenţa evenimentelor meteorologice extreme, precum valurile de căldură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici