Tensiune la ONU din cauza dronelor folosite de ruşi în Ucraina

SUA, Franţa şi Marea Britanie îşi unesc forţele pentru a intensifica presiunea asupra reprezentanţilor Rusiei la ONU în ceea ce priveşte utilizarea dronelor asupra oraşelor din Ucraina, potrivit Sky News.

5408 afișări
Imaginea articolului Tensiune la ONU din cauza dronelor folosite de ruşi în Ucraina

Tensiune la ONU din cauza dronelor folosite de ruşi în Ucraina

Presiunea la Naţiunile Unite se intensifică asupra Rusiei pe tema presupusului transfer de drone din partea Iranului.

Statele Unite şi Franţa şi-au unit forţele cu Marea Britanie pentru a-şi exprima „îngrijorarea gravă" cu privire la presupusa achiziţie de UAV-uri (vehicule aeriene fără pilot) de la Teheran.

„Avem acum numeroase dovezi că aceste UAV-uri sunt folosite pentru a lovi civili ucraineni şi infrastructuri civile critice. Nu vom ezita să folosim sancţiunile noastre şi alte instrumente adecvate asupra tuturor celor implicaţi în aceste transferuri", a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

Ucraina a acuzat Iranul că a încălcat o interdicţie a Consiliului de Securitate al ONU privind transferul de drone capabile să zboare 300 de kilometri, iar experţii au fost invitaţi să le vadă pe cele care au aterizat.

Rusia a ameninţat că şi-ar putea reevalua cooperarea cu ONU dacă organizaţia va trimite experţi în Ucraina pentru a inspecta dronele doborâte.

Ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polyanskiy, nu a spus ce cooperare ar putea fi afectată.

De asemenea, Polyanskiy le-a declarat reporterilor că nu este optimist în ceea ce priveşte reînnoirea unui acord mediat de ONU în privinţa exporturilor de cereale şi îngrăşăminte din Marea Neagră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
drone,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici