Noi tensiuni în Israel: Ambasadorul Franţei, convocat de Guvernul israelian după acuzaţiile Parisului privind "apartheid"

  • Ambasadorul Franţei a fost convocat la Ministerul israelian de Externe după acuzaţiile Parisului privind riscurile unei situaţii de "apartheid"
  • Gabi Ashkenazi: "Declaraţiile ministrului francez de Externe sunt inacceptabile, lipsite de fundament (...)"
  • Jean-Yves Le Drian a avertizat că există riscuri de "apartheid" dacă Israelul nu acceptă înfiinţarea unui stat palestinian
1083 afișări
Imaginea articolului Noi tensiuni în Israel: Ambasadorul Franţei, convocat de Guvernul israelian după acuzaţiile Parisului privind "apartheid"

Tensiuni: Ambasadorul Franţei, convocat de Guvernul israelian după acuzaţiile Parisului privind "apartheid"

Ministerul israelian de Externe l-a convocat, joi, pe ambasadorul Franţei, Eric Danon, pentru a i se transmite o notă de protest după declaraţiile ministrului francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, privind riscuri de "apartheid" dacă Israelul nu acceptă înfiinţarea unui stat palestinian.

"Declaraţiile ministrului francez de Externe sunt inacceptabile, lipsite de fundament, sunt la distanţă de realitate, iar Israelul le respinge total", a transmis ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi.

"Israelul se aşteaptă ca statele prietene să nu se exprime în mod iresponsabil. Declaraţiile de acest fel pot încuraja elementele extremiste să comită acţiuni antiisraeliene", a subliniat Gabi Ashkenazi, citat de cotidianul The Times of Israel.

Gabi Ashkenazi a acuzat Franţa că ignoră eforturile Israelului de reducere a violenţelor. "Astfel de afirmaţii sunt premii acordate elementelor extremiste şi organizaţiilor teroriste, în primul rând organizaţiei teroriste Hamas", a atras atenţia ministrul israelian de Externe.

Anterior, premierul israelian în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, a catalogat declaraţiile ministrului francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, drept "lecţii de morală ipocrită şi mincinoasă".

În contextul eforturilor diplomatice internaţionale după recentele confruntări militare între armata israeliană şi grupuri islamiste palestiniene din Fâşia Gaza, ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a avertizat că apar riscuri de "apartheid" dacă Israelul nu acceptă înfiinţarea unui stat palestinian. "Dacă, întâmplător, va exista o altă soluţie decât cea a două state, ar apărea ingredientele unui apartheid care ar dura mult timp. Riscul de apartheid este puternic dacă va fi continuată logica unui singur stat sau a actualei situaţii. Chiar actuala situaţie generează astfel de riscuri", a declarat Jean-Yves Le Drian, într-un interviu acordat RTL/Le Figaro/LCI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici