TENSIUNI. Bombardiere strategice ruse, interceptate de avioane militare americane, în apropiere de Alaska

  • Bombardiere strategice ruse de tip Tupolev Tu-95 au fost interceptate de avioane americane F-22, în apropiere de Alaska
  • Rusia anunţă că bombardierele efectuau un zbor planificat şi se aflau în spaţiul aerian internaţional
  • Potrivit Moscovei, zborurile au durat 11 ore şi s-au derulat prin respectarea strictă a reglementărilor internaţionale
5913 afișări
Imaginea articolului TENSIUNI. Bombardiere strategice ruse, interceptate de avioane militare americane, în apropiere de Alaska

PUBLICAT FLUX - Bombardiere strategice ruse, interceptate de avioane militare americane, în apropiere de Alaska

Avioane americane de vânătoare au interceptat patru bombardiere strategice ruse care pot transporta bombe nucleare, la frontiera dintre Rusia şi Statele Unite, în apropiere de Alaska, anunţă Ministerul rus al Apărării.

Incidentul a avut loc în spaţiul aerian internaţional, în cursul unui zbor de rutină efectuat de bombardiere strategice ruse.

"Patru bombardiere strategice de tip Tupolev Tu-95 MS ale Forţelor aerospaţiale ruse au efectuat un zbor planificat deasupra apelor internaţionale ale Mării Ciukotka, Mării Bering, Mării Ohotsk şi zonei de nord a Oceanului Pacific. În anumite etape ale zborurilor, avioanele ruse au fost escortate de avioane de vânătoare de tip F-22 ale Forţelor Aeriene americane", a comunicat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia de presă Sputnik.

Potrivit Moscovei, zborurile, care au durat 11 ore, s-au derulat prin respectarea strictă a reglementărilor internaţionale.

Ministerul rus al Apărării aminteşte că bombardiere strategice americane au efectuat în mai misiuni în apropierea frontierelor Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici