Tensiuni în Europa: Ambasadorul Rusiei la ONU acuză Ucraina, în timp ce statul condus de Zelensky se confruntă cu noi atacuri cibernetice

  • Tensiunile din Europa continuă, ambasadorul Rusiei la ONU acuzând Ucraina de tratament dispreţuitor faţă de locuitorii din regiunea Donbas.
  • Între timp, Ucraina s-a confruntat cu noi atacuri cibernetice.
8796 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Europa: Ambasadorul Rusiei la ONU acuză Ucraina, în timp ce statul condus de Zelensky se confruntă cu noi atacuri cibernetice

Regiunea de estul Ucrainei, Donbas, a devenit un punct cheie în tensiunile dintre Rusia şi statul condus de Zelensky, Statele Unite avertizând că Moscova caută un pretext pentru a-şi invada vecinul. Ucraina a negat orice agresiune împotriva forţelor pro-ruse din zona de est, inclusiv Lugansk şi Doneţk, care se învecinează cu Rusia.

Vassily Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU, a avertizat miercuri Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, formată din 193 de membri, că „nimeni nu intenţionează să meargă încet, blând cu vreo încălcare” a păcii în acele zone de est ale Ucrainei.

El a spus că plecarea a zeci de mii de oameni din Lugansk şi Doneţk în Rusia, printre care 96.000 de persoane doar pe parcursul zilei de miercuri, arată tratamentul dispreţuitor al Ucrainei faţă de oamenii de acolo, inclusiv prin numirea acestora drept „terorişti”.

Între timp, Ucraina a fost din nou victima unor atacuri cibernetice, printre ţintele de miercuri numărându-se site-urile web ale Ministerelor Apărării, de Externe şi de Interne, precum şi Privatbank, cea mai mare bancă comercială din ţară.

Multe dintre aceste site-uri au fost lovite în mod similar în atacurile din 13-14 februarie pe care guvernele SUA şi Marea Britanie le-au pus rapid pe seama agenţiei de informaţii militare ruse GRU. Astfel de atacuri blochează site-urile web cu trafic nedorit, făcându-le inaccesibile.

Atacurile DDoS de miercuri au părut a fi mai puţin impactante decât atacul anterior, site-urile vizate fiind în curând accesibile din nou, pe măsură ce agenţii de intervenţie lucrează la ele.

Atacurile cibernetice au fost un instrument cheie al agresiunii ruse în Ucraina încă din 2014, când Kremlinul a anexat Crimeea şi hackerii au încercat să zădărnicească alegerile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici