Tensiuni în partidul de extremă-dreapta, AfD, după ce a obţinut cel mai bun scor din istoria recentă. Co-preşedintele AfD, Frauke Petry, se distanţează de partid

Un lider al partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a anunţat, luni că nu se va alătura grupului parlamentar al AfD, în pofida faptului că acesta a devenit a treia forţă politică din Germania, informează The Associated Press.

2726 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în partidul de extremă-dreapta, AfD, după ce a obţinut cel mai bun scor din istoria recentă. Co-preşedintele AfD, Frauke Petry, se distanţează de partid

Tensiuni în partidul de extremă-dreapta, AfD, după ce a obţinut cel mai bun scor din istoria recentă. Co-preşedintele AfD, Frauke Petry, se distanţează de partid

Frauke Petry, co-preşedinte al AfD, şi-a motivat decizia afirmând că în interiorul partidului există diferenţe mari de opinie.

În ultimele luni, Petry a fost tot mai marginalizată de ceilalţi lideri ai partidului. Cu toate acestea, în Saxonia, regiunea de origine a lui Petry, AfD a avut un success deosebit, iar Petry şi-a asigurat un mandat de parlamentar.

Petry a afirmat că vrea să pregătească partidul pentru a fi capabil să guverneze din 2021, însă majoritatea liderilor AfD au afirmat clar că prioritatea lor este să rămână în opoziţie şi să acţioneze fără limite din această postură.

”Un partid anarhic poate avea succes în opoziţie, însă nu poate fi credibil în ochii alegătorilor pentru a guverna”, a declarant Petry în cadrul unei conferinţe de presă susţinută luni, adăugând că nu se va alătura grupului parlamentar al AfD.

În cadrul alegerilor parlamentare din Germania desfăşurate duminică, formaţiunea de extremă-dreapta AfD a obţinut 12,6% din voturi, devenind cea de a treia forţă politică din Parlament. Este pentru prima dată după al II-lea Război Mondial când o formaţiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici